Čarovniški športni dan

27.10. 2018 so telovadnico osnovne šole Mežica okupirale čarovnice, duhci, okostnjaki in zombiji. Odvijal se je namreč prvi čarovniški športni dan, ki smo ga Perkmandelci pripravili za naše najmlajše. Vrata so se odprla točno ob 12. uri in telovadnico je napolnil otroški smeh in razposajenost. Otroci so lahko izbirali med različnimi delavnicami, kjer so izdelovali buče, pajkce, netopirje in druga temačna bitja, ki prilezejo na plan ob dnevu čarovnic. Za urejenost frizur je poskrbela frizerka, ki je s kitkami in barvnimi spreji polepšala marsikatero otroško glavico. Spretnim prstom pa se je prepustila tudi kakšna mamica. Za piko na i pa so lahko urejeni frizuri dodali poslikavo obraza. Tako je čez čas po telovadnici tekalo na desetine čarovnic, mumij, duhcev in še kdo.

Ker pa je bil dan poimenovan športni dan, seveda ni manjkalo športnih aktivnosti. Otroci so se lahko pozabavali z zorbi, se preizkusili na športnem poligonu, igrali moštvene igre z žogo… Daleč največ pozornosti pa so seveda pritegnila naša napihljiva igrala, ki so bila okupirana skozi cel dan.

Skozi cel dan je dogajanje spremljala naša prijazna čarovnica, ki pa ni nikogar začarala, ampak je otrokom delila bonbone in sok.

Perkmandelci smo bili nad obiskom čarovniškega športnega dne več kot navdušeni. Obisk naših projektov se iz leta v leto veča, na kar smo še posebej ponosni. Otroci nam dajejo navdih za organizacijo projektov, zato lahko z gotovostjo trdimo, da se zopet vidimo naslednjo leto ob dnevu čarovnic.

Člani IKDM Perkmandelci